МВР алармира: Нови телефонни измами по морето!

Апашите търсят преводачи, представят се с имена на реални полицаи
21 юни 2017 17:45,
7
МВР алармира: Нови телефонни измами по морето!
Снимка: Flickr.com

Полицията предупреждава за нова схема за телефонни измами, съобщиха от ОДМВР–Бургас.

От там съобщиха, че на територията на Община Несебър и в частност курортен комплекс Слънчев бряг, Равда и Свети влас, от няколко дни се наблюдават множество телефонни обаждания до преводачи, туроператорски фирми или туристически гидове, с които се настоява за извършване на преводачески услуги на задържани за едно денонощие в Районно управление–Несебър чуждестранни граждани.

Използват се оригинални имена от ръководството на РПУ-то за по-голяма достоверност на информацията, като се настоява, с цел по-добра комуникация на чуждестранния гражданин и близките му, да бъдат закупени карти с предплатени мобилни услуги, които впоследствие да бъдат осребрени.

Възможно е да са налице и искания за превеждане на парични суми по определени сметки, които впоследствие, при освобождаването на чуждестранния гражданин, да бъдат възстановени.

ОДМВР–Бургас уточнява, че подобни обаждания не се осъществяват от нейни служители, тъй като за нуждите на полицейската дейност се използват специално наети към Районно управление–Несебър преводачи.

Всякакви подобни обаждани да се считат за опити за телефонни измами и получилите ги да не предприемат настояваните действия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Просто е.1. Не вдигам,ако не ми се изпише име при позвъняването.2. Всичките ми познати са предупредени,че по телефона се звъни за пожар и Бърза помощ.При започване на кифленски разговор,биват изтривани от списъка и се преминава към точка 1.
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 4 НАРОДА Е СЛАБО ЗАИНТЕРЕСОВАН И ЗАТОВА Е ПРОС. ЗНАЕ ЧЕ ДЪРЖАВНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ Е ТРОМАВА И БАВНА..И ДА СЕ ОПЛАЧЕ РЕШЕНИЕТО Е ПОЛОВИНЧАТО
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЧАСТНИК СЪМ И НАЙ ГОЛЕМИЯ РЕКЕТ МИ ГО ПРАВЯТ ОТ ДЪРЖАВНАТА МАШИНА.ЗАВИЖДАТ МИ И МЕ РЕКЕТИРАТ И ДА СЕ ОПЛАЧА Е БЕЗМИСЛЕНО ПРИ ПЪРВИЯ ОПИТ БЯХА НАКАЗАНИ С ПРЕМЕСТВАНЕ.??? КАКВО СА ПРЕМЕСТИЛИ !!!!!
4
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как простия народ не разбра че полицията играе с тея измамници ! Аз немога да разбера всеки си взема парички по веригата и не го .. за другия ;)
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПРАВИЛНО. СТИГА СА ДОИЛИ БАБИЧКИТЕ. СЕГА Е РЕД НА АНГЛИЙСКИТЕ СВИНАРИ И ОВЧАРИ.
2
1
 
8
 
! Отговори
Баце преди 6 години
Браво на мевирету, освен статисти станаха и информатори. Стават все по-полезни за обществото.
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КАКВИ ЛИ ИЗОБРЕТЕНИЯ ЩЕ СЕ ИЗМИСЛЯТ ЗА ИЗМАМА?НО ДЪРЖАВНИЯ АПАРАТ Е ЧАСТ ОТ СХЕМАТА.ДЪРЖАВНИЯ АПАРАТ НЕ ПОДОБРЯВА УСЛОВИЯТЯ ЗА РАЗВИТИЕ НА ЧАСТНИЯ БРАНШ В ЗЕМЕДЕЛИЕ ФЕРМИ МЛЕКОПРОИЗВОДСТВОПЕКАРНИ УСЛУГИ И ДРУГИДЪРЖАВНИЯ АПАРАТ ОБИЧА БЮРОКРАЦИЯТЯ И ДА МУ Е РЕНАГИ МЪРЛЯВА РАБОТАТА.!